Четвъртък, 21 Април 2011 17:11

Концепции от Шанхай: Buick Envision зареждаем хибрид

От
Buick Envision Plug-in Hybrid

В Китай GM представи Buick Envision SUV като концептуален хибрид, който може да се зарежда. Колата е изложена на щанда на GM на автошоуто Шанхай 2011. Envision е оборудван с двулитров SIDI турбо двигател с директно впръскване и двойка електрически мотори в автоматично/ръчната трансмисия с осем скорости.

Високопроизводителна литиева батерия и соларен покрив с оптично оборудване служат като алтернативен източник на енергия, независим от двигателя. При стартиране, паркиране и движение с ниска скорост, Envision се движи изцяло на електрическа енергия. При нужда от повече мощност или изтощена батерия, двигателят стартира автоматично, осигурявайки свеж Smart Charge за батерията.

При нужда от пикова мощност, като при задминаване, двигателят играе ролята на основен задвижващ агрегат, а електрическите мотори осигурят допълнителна енергия.

Колата може да се зарежда от стандартен контакт, а соларният покрив доставя допълнителна енергия на батерията.

Компактното и леко шаси на Envision е изградено от карбонови нишки, магнезий и алуминий. Монтирано върху MRC електромагнитно окачване с функция за възобновяване на енергията, то предлага една от най-бързите магнитни системи за контрол на движението в света. Aбсорбирането може да бъде активно регулирано според пътните условия за оптимизиране на управлението.

С интелигентната система за задвижване на четирите колела на Envision, въртящият момент на всяко колело може да се настройва по всяко време.

От GM казват, че Envision смесва глобалният дизайнерски език на Buick с китайските представи за SUV сегмента. Envision е разработен съвместно от Shanghai GM и Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC).

buick-envision buick-envision-1 buick-envision-2 buick-envision-3 buick-envision-4

От: greencarcongress.com

Прочетено 979 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:23
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.