Четвъртък, 14 Април 2011 23:50

Бивш завод на Рено става зелено училище

От
Бивщ завод на Рено става училище със зелен покрив

Бивша фабрика на Рено ще се превърне в "живо" училище в северния френски град Boulogne. Chariter Dalix се присъедини към партньорство за трансформиране на бивша фабрика в вълнуваща и оживена зелена сграда, която не само спомага за растежа на естествената флора, но също така и фауна. И най-доброто: това е място, където ще учат деца. Така, вместо въображението им да бъде заключвано в някаква неприятна, стерилна обстановка, тези деца ще могат да играят и учат сред чуруликащи птици (не от Twitter) и разни животинки.

Един от най-красивите градски проекти за ново развитие, които сме виждали от много време насам, сградата има зелен покрив, който може да се накланя, разтягайки се до всяко ниво на училището. Ще бъдат засадени местни видове растения и надеждата е те да привлекат птици, прилепи и други животни. Макар че класните стаи са вътре, са положени старателни грижи, за да се постигне плавен преход между игралното и учебното пространства. Зоните за забавление са с плавни краища, а озеленяването е и вертикално и хоризонтално. Ефектът от толкова много зелена площ не е само очевиден – целящ да създаде здравословна атмосфера сред задушливата градска среда – но също така позволява на децата да се докоснат до истинска екосистема, за да не забравят как изглежда тя.

bivsh-zavod-na-reno-prevyrnat-v-zeleno-uchilishte-1 bivsh-zavod-na-reno-prevyrnat-v-zeleno-uchilishte-2 bivsh-zavod-na-reno-prevyrnat-v-zeleno-uchilishte-3 bivsh-zavod-na-reno-prevyrnat-v-zeleno-uchilishte-4

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 2625 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:35
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.