Неделя, 10 Юли 2011 12:00

Opel Corsa ecoFLEX 1.2 LPG - газ и икономия в едно

От
Opel Corsa ecoFLEX вече и в 'газов' вариант

Opel Astra ни беше на гости скоро в нов супер икономичен дизелов вариант, разполагащ обаче с доста мощен малолитражен двигател, но сега параметрите леко се променят, макар че основното, еко насоката и икономичността се запазват и като инфо платформа не само за електрически, но и за еко коли, това ни подтикна да ви представим Opel Corsa ecoFLEX 1.2 LPG. Цялата ecoFLEX гама включва модели, при които особено внимание е обърнато на ефективността, което прави тази серия лесно разпознаваема с най-добрата природосъобразна производителност на всяка модификация на съответните модели на марката в нея...

Серията вече си има и LPG (low pressure gas) модели, известни у нас с понятието "газова уредба" и първи пример е Corsa ecoFLEX LPG, задвижвана с два типа гориво. "Газовата" Corsa отговаря на Euro 5 стандарта, с гаранция от производителя и оптимална сигурност на интегрираната газова бутилка (резервоара), монтирана в защитна клетка. Така е защитен и бензиновият резервоар.

Благодарениена любимата на мнозина у нас газчица Cool и според Opel, оперативните разходи (в сравнение с бензиновия модел) са намалени с 40%, при 15% по-ниски емисии.

Opel Corsa ecoFLEX 1.2 LPG параметри

  • Двигателят е модифициран, най-вече леглата на клапаните и осигурява мощност от 83 кс 'на газ' и 85 кс на бензин.
  • Версията с три врати генерира 110 г/км CO2, а с пет врати - 115 г/км CO2.
  • Двата пълни резервоара стигат за комбиниран пробег от 1100 до 1500 км.
Интелигентно - няма ненужни 'газови дупки' по брони и калници
Интелигентно - без ненужни дупки по брони и калници

Превключването между двата горивни режима е автоматично, в зависимост от нивото на горивото, а може да се активира и ръчно с натискане на бутон.

Corsa 1.2 LPG вече може да се поръчва, а скоро гамата ще се разшири и с други LPG ecoFLEX варианти: Meriva, Astra, Zafira Tourer и Insignia, с 1.4-литров турбо двигател.

Хич не е зле - 1100 км, че и до 1500 (макар и с два резервоара Tongue out) - засега електро колите не са в състояние да се мерят с такива постижения, камо ли на толкова ниски цени, но Ampera ще даде добър електрически старт на Opel, макар отново с 'два резервоара' - а ние търпеливо ще чакаме електромобили с пробег първо 500 км (като Tesla Model S, която се очаква на пазара през 2012 г.) и след това с 1000 км. Няма да стане бързо най-вероятно, но през 2011 вече има сериозно електромобилно пробуждане, а останалото ще свърши конкуренцията Smile.

eCars.bg

Прочетено 4615 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:54
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.