Четвъртък, 12 Май 2011 11:00

Ford Focus Electric вече си има и интернет страница

От
Интернет страницата на Ford Focus Electric

Може да ви се струва, че Ford представи отдавна своя изцяло електрически Ford Focus 2012 на Consumer Electronics Show 2011 в Лас Вегас, Невада, но в действителност сме се запознали с петместния електрически хечбек модел на Ford само преди четири месеца. Пускането на колата в продажба предстои към края на 2011, но Ford подготвя ново равнище на маркетинговата кампания на Ford Focus Electric с чисто нов уебсайт за първата електрическа кола на компанията...

Влизайки на интернет страницата на Ford Focus Electric веднага забелязахме, че Ford се стреми да представи изпълнението с предимствата, които идват с изцяло електрическото задвижване.

Електрозадвижването на Ford Focus Electric
Електрозадвижването на Ford Focus Electric

Сайтът подчертава изцяло електрическия мотор и неговата едно-степенна скоростна кутия с акцент върху ускорението на колата и високия й въртящ момент.

Още с показването на електрическия Ford Focus 2012 стана ясно, че намерението на главния изпълнителен директор на Ford Алън Мълали е новият Ford Focus да бъде пълен с технологии.

Микросайтът на Focus Electric обръща внимание на интегрирането на MyFord Touch и потребителско MapQuest планиране на маршрут, предлагани като стандартни за Focus Electric.

Накратко, микросайтът подчертава високотехнологичните предимства на Focus, които едва ли са изненада, тъй като колата вече е широко рекламирана.

Екран с информация за заряда в батерията на Ford Focus Electric
Екран с информация за заряда в батерията на Ford Focus Electric

Изненадващо, няма пеперуди на главната страница на сайта, няма го Ед Бегли Младши и определено няма полярни мечки.

Вместо това тихо и постоянно се повтаря, че електрическият Ford Focus 2012 е кола с екологично мислене, но такава, която постига еко-резултати, без да се губят модерните удоволствия.

Единственият недостатък, който забелязахме в сайта, е използването на мили за галон при измерване на резултатността и ефективността на горивото, с твърдението, че Ford Focus Electric "ще предложи конкурентен MPG еквивалент".

Осветен порт за зареждане на Ford Focus Electric
Осветен порт за зареждане на Ford Focus Electric

Тъй като вече сме споделили чувството на неудовлетвореност, че автопроизводителите и американската Агенция за опазване на околната среда изглеждат склонни да представят ефективността на електрическата кола по този идиотски начин, ще оставим тази тема, но това показва, че Ford прави всичко възможно електрическият Focus да се хареса на обикновения купувач.

С други думи, Ford има желание да продава колата на основните купувачи, а не на ранните потребители или на нишовите еко-маниаци.

И за това, ние трябва да ги поздравим.

Какво мислите за новия сайт на Ford Focus Electric 2012?

[Източник: allcarselectric]

Прочетено 1317 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:24
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.