Вторник, 02 Август 2011 10:00

Електрически балкон, пардон, камион...

От
Електрически камион от Balqon Corporation на име Mule 100

Камионите не са от най-големите приятели на природата и обикновено вдигат порядъчно количество шум, същевременно изхвърляйки прилични количества пушек от своите ауспуси, но разбира се вече има нови технологии и модели, които далеч не са толкова вредни за околната среда. Balqon Corporation представи своя нов Mule M100, внимание, изцяло електрически камион за градски доставки и превози. Точно така, не става дума за балкон, а за камион и то задвижван само с електроенергия...

Mule M100 развива максимална скорост от 112 км/ч (определено не е зле) и може да изминава до 160 км с едно зареждане на батерията, което го прави идеален за кратки дневни доставки (че защо не и нощни, всъщност).

Електрическият Mule M100 е също и демонстрация на разширяването на продуктовата гама на Balqon в Клас 7 пазара, както и гъвкавостта на задвижващата технология, сега вече вграждана и в автобуси, и камиони.

Новият Mule M100 е разработен със собствена система за задвижване на тежки електрически превозни средства, която включва пълно енергийно управление, електро задвижване и системи за преобразуване на енергия и това прави Mule M100 по-енергийно ефективен от други камиони от среден клас с подобна функционалност.

В допълнение, Mule M100 разполага със 7-метрова платформа и товарен капацитет от 4 тона за доставки на храни, пакети и вътрешноградски товарни доставки.

Mule M100 е оборудван с въздушно окачване и климатик, функции, които осигуряват комфорт и ергономичност за водача, но без двигателен шум и генериране на вредни емисии, както при сравними дизелови или бензинови камиони.

Пълното презареждане на батерията на Mule M100 отнема три часа, което позволява увеличаване на пробега чрез зареждане и през деня.

Сега остава да започнат да докарват електрически Mule-та и насам, защото този американски камион няма да е притеснителен с голямото си гърло като конвенционалните. Сигурни сме, че на този етап такива безшумни камиони едва ли ще са евтини, но поредна компания започва да прави електро камиони и добрата стара конкуренция както винаги ще се погрижи за своите приятели, потребителите.

[От: Electric Cars Report]

Прочетено 1891 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:31
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.