Вторник, 09 Август 2011 10:00

Ford Focus Electric ще презимува преди да се появи на пазара

От
Електрическият Ford Focus май ще мине зимни тестове преди да излезе масово на пазара

Когато решихме да наминем покрай Moto Pfoe известно време преди Автосалон София 2011, за да се информираме какво мисли местното представителство на Ford за електрическите модели, които компанията подготвя за пазара, не получихме някаква конкретна информация нито за електрическия Transit Connect, нито за Focus модела, който ще бъде задвижван с батерии.

Последният трябва да излезе първо на пазара в САЩ (е, няма как - американска марка е все пак) в края на тази година, но дори това май няма да стане по план. Ford, както и останалите автопроизводители, които разработват електромобили, полага доста усилия да предложи завършен и качествен продукт при излизането му на пазара и дори попита как да звучи новият Ford Focus Electric 2012 чрез социалната мрежа Facebook...

Та, оказва се, че май само Ню Йорк и Калифорния са щатите, които може да получат доставки на новия електро Focus преди Коледа, защото официално те са отложени за пролетта на 2012 г.

Ето какво е засечен да казва по въпроса Дейвид Финеган, маркетинг директор на електромобилното направление на Ford:

Впървите няколко месеца от производството ще се концентрираме върху Калифорния и Ню Йорк. Нашите дилъри в тези области ще бъдат първите, които ще получат своите заявки за Focus Electric навреме. Останалата част от първоначалните пазари ще получат колата през пролетта на 2012 г.!

Мдаа, дори новата "Go gas-free" реклама на Focus Electric казва "Coming spring 2012." От това по-официално, няма накъде.

Едно е ясно, през 2012 г. е малко вероятно да видим колата у нас, освен ако не прибегнем до добрата стара схема - внос от САЩ. Но с липса на сервизна поддръжка и може би гаранция, не изглежда супер интересен вариант...

От: Autoblog Green

Прочетено 1405 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:24
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.