Сряда, 28 Март 2012 20:20

Електромобил Denza – обречен да бъде успешен

От
По китайски замъглена снимка на първата електрическа Denza

Имаме само замъглена снимка за момента, но пък източници близки до Mercedes-Benz в Германия, са потвърдили информация, разпространявана тези дни от китайски медии. Става въпрос за разкриване името на нова марка електромобили - съвместното производство на титаните Daimler и китайския автомобилен производител BYD Auto, ще се нарича Denza. Тепърва ще го чуваме често.

Създадена като марка-продукт единствено за китайския пазар, Denza обединява широка гама от електрически модели, първият от които е решено да бъде показан на автомобилното изложение в Пекин, Китай започващо на 23 април.

Това е логото на новата марка електромобил

Първата Denza е разработен в резултат от съвместните усилия на Daimler и BYD, като за база е ползван моделът от първото поколение на Mercedes-Benz B-Class – кола, първоначално проектирана да работи на батерии, удобно разположени по плоския под на купето. Немско-китайското партньорство придоби официален статут, след като 'големите шефове' на Daimler – Дитер Цетше и BYDВанг Чуанфу, постигнаха споразумение по решението за съвместна дейност, още през 2010 година.

[car0-60] [eCars.bg][elektromobili.bg]

Прочетено 2284 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:07
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.