Четвъртък, 23 Юни 2011 20:06

Gocycle, най-лекият електровелосипед – на пазара у нас

От

На нашия пазар вече е достъпен най-лекият електрически велосипед в света - Gocycle. Представителят за България EcoPowerSport предлага широка гама от електрически и стандартни велосипеди, както и консумативи и аксесоари за тях, но сред най-атрактивните модели безспорно е Gocycle.

С тегло само 16 кг, с опцията за бързо и лесно сгъване/разгъване на електроколелото, както и с високото качество на изработката, Gocycle си е извоювал водеща позиция в нишата си в световен мащаб. Конструкцията му е изработена от магнезиева сплав, гарантираща необходимата здравина, но и извънредна лекота.

Колелата са 20' инчови, с гуми Vredestein, идеални за каране в града, но не и за офроуд, заради липсата на грайфер. Супер леките капли Pitstop са странично монтирани на рамката и са оборудвани с уникален заключващ механизъм, който позволява да бъдат демонтирани за секунди, без да се налага разглобяване на веригата или демонтаж на спирачката.

Gocycle е оборудван с 250W мотор и скоростна кутия Cleandrive с три степени. Всички компоненти на Cleandrive са изолирани, всичко е вградено в рамката и прикачено към задното колело - рискът да ви защипе крачола на панталона или да го изцапа не съществува Wink. Електроколелото е с две модификации - европейска и щатска - като основната разлика между тях е максималната скорост и възможностите за поддържането й. При европейската настройка, скоростта на движение в електрорежим е ограничена до 25 км/ч, а ако паднете под тази стойност, с няколко завъртания на педалите я достигате отново и може да я фиксирате. В USA вариант, колелото може да развие до 32 км/ч, а ако и това не ви стига - малък USB конектор (наличен и при двете разновидности) в предната част, позволява софтуерна корекция от специалист и 'тунинговане' на електромотора, но това е само след индивидуална преценка и желание.

Моторът започва да работи едва след като завъртите педалите, така че трябва да задвижите колелото ръчно (крачно) и след това ще дойде облекчението - помощ от електромотора. На лявата ръкохватка на кормилото е разположен пусковият бутон, така че след като тръгнете и го включите, може да спрете да въртите педалите.

Батерията, осигуряваща захранването, е никел-метал-хидридна, с параметри 19V / 9 Ah. Тя е вградена в рамката и се зарежда посредством букса, разположена в задния край на рамката. Самото зареждане отнема около 3-4 часа, в зависимост от степента на изтощаване, а после с пълен заряд може да разчитате на нея за около 30 км пробег. Дори да остането без ток обаче просто няма как да закъсате, защото с малко 'педалиране' все ще стигнете до крайната цел Smile.

Gocycle се разглобява и помества в твърд куфар, позволяващ лесно транспортиране и съхранение

Gocycle е отлична алтернатива за градския, еко, модерен човек, а една от основните му екстри е възможността да го сгънете и поберете в твърд куфар - допълнителен аксесоар, част от цяла гама, която се предлага (чанта за лаптоп, която се поставя на кормилото, мек спортен сак и др.). Това позволява да транспортирате или съхранявате електровелосипеда съобразно нуждите и желанията ви.

Цената на Gocycle е 3595 лв, а подробна информация и реален тест може да добиете/направите на ecopowersport.eu, и в техния шоурум на бул.Симеоновско шосе 34 в София.

[Източник: Ecopowersport; eCars.bg]

Прочетено 12121 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:22
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.