Вторник, 26 Февруари 2013 09:33

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive – ще има ли такъв в България? (видео)

От
mercedes-benz-sls-electric-drive
Електриково синьо, електрически бързо и много скъпо  това е Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive
В този блог: Mercedes AMG пусна ново видео за електрическия SLS AMG, който очакваме на пазара през юни 2013.

С обща мощност от 552 кВ (751 кс) и 1000 Нм въртящ момент от четирите си електромотора, електро купето не само има крила, но вероятно и ще дава крила на своите притежатели. Въпросът е, колко ще са те...

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive е част от стратегията на своя производител, наречена "AMG Performance 2015", чиято цел е намаляване на разхода на гориво и съответно вредните емисии. Електро купето определено ще допринесе за осъществяване на промяна в иначе затъналата до гуша в бензин AMG, особено ако се зарежда с ток от възобновяеми източници. Има само един малък проблем  цената. Казваме малък, защото и за струващи близо половин милиона Евро коли не е като няма клиенти.

Всъщност "проблемът" по-скоро като че ли е в това, че за €416,500 наистина получаваш уникална топ кола, която малцина в света ще притежават, но с цели четири електромотора и комбинирана мощност от 751 кс SLS AMG ED ускорява от 0-100 км "само" за около 4 секунди.

Вероятно се чудите защо това би било проблем или защо "само"? Ами, просто защото Tesla Model S Performance, например, струва повече от четири пъти по-малко (цена от €97,550 в Европа) и се справя за 4.4 секунди, а в нечии ръчички (и вероятно с леко пипване) дори и за 3.9 секунди. Е, предполагаме затова и не е случаен фактът, че MB инвестира ($40 милиона) в Tesla Motors преди време, а електро задвижването на B-Class (поне тестовия) е от Tesla Motors. Но пък се намират хора, които не се притесняват да покажат колко трудно му е на AMG 6.3 модел срещу Model S...

Но който се е прицелил в електро купето на Mercedes, едва ли си мисли за подобни сравнения – харизмата на това чудо на техниката просто блика от всичко в него. Вижте сами:

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2677 пъти Последна корекция Неделя, 17 Март 2013 13:29
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.